De Industriële woonstijl

juni 30, 2020
Woon expertise

Stoer, rauw en overzichtelijk. Kies je voor een industrieel interieur dan houd je niet zo van tierelantijntjes en felle kleuren. Robuuste objecten, natuurlijke (onafgewerkte) materialen en een neutraal kleurpallet past meer bij jouw woonstijl. Een typisch industriële inrichting doet denken aan een loft of oud fabrieksgebouw. Het heeft een uitgesproken stoer karakter dat industrie en oorsprong omarmt.

In deze woonstijl zien we veel gebruik van beton, baksteen, (verweerd) metaal, leer en hout. Het zijn natuurlijke materialen die er vaak wat ruwer en minder gepolijst uit mogen uitzien. Dat onbewerkte zit zowel in het meubilair als de ruimte zelf. Een betonnen of bakstenen wand, houten balken en de leidingen mogen getoond worden en geven de ruimte nog meer karakter.

Industrieel meubilair

Bij een industriële inrichting is het meubilair vaak wat grover en groter. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwetse fabriekslamp als verlichting in de eethoek of een ruime cognackleurige lederen hoekbank. Alle natuurlijke materialen worden met elkaar gecombineerd, waarbij beton momenteel zeer populair is. Niet alleen de gegoten vloer of vloertegels, maar ook meubilair met een betonnen afwerking is erg gewild. Bij het uitzoeken van de inrichting adviseren we altijd om harde en zachte materialen met elkaar te combineren. Denk aan een groot vloerkleed, een plaid en sierkussens. Dit brengt warmte in deze stoere woonstijl. Ook hout, waarin we vooral de knoesten en de natuurlijke oneffenheden graag zien, geeft al snel een warme twist.

Industriële kleuren

Het kleurenpallet van de industriële woonstijl is neutraal. Zwart, wit, grijs en hout voert de boventoon. Zoek je variatie in kleur? Om in natuurlijke sferen te blijven kunnen aardetinten of legergroen een stijlvolle toevoeging zijn. Wat qua kleur toch behoorlijk uitgesproken is, maar uitstekend in deze woonstijl past is geoxideerd koper. Het koper oogt een soort groen turquoise en geeft bovendien unieke gemêleerde patronen.

Onze tips voor een industriële inrichting

  1. Think big! Het meubilair mag robuust zijn.
  2. Afwerking.. of toch niet? Laat draagbalken, bakstenen, leidingen en kabels zien.
  3. Less is more. Houd het simpel en kies voor één grote eyecatcher i.p.v. allerlei kleine accessoires.
  4. Vintage bulb light. Kijk ook eens naar de verschillende kleuren glas waar deze lampen in verkrijgbaar zijn. Het geeft een warme en nieuwe variatie op de bestaande populaire lamp.  
  5. Visualiseer jouw ideeën met behulp van een moodboard. Een moodboard is een uitstekende eerste stap om toe te werken naar een nieuw interieur. De vervolg stappen zijn vaak lastiger. Het efficiënt indelen van de ruimte, een passend kleuradvies en wat als je niet op één lijn zit met je partner? Onze stylisten zitten boordevol ideeën en denken graag met je mee. 

Past de industriële woonstijl niet bij jou?

Bekijk meer stijlen op onze inspiratie pagina’s.