De landelijke woonstijl

juni 30, 2020
Woon expertise

Heerlijk ontspannen en gezellig samenzijn staan centraal in een landelijk interieur. Een zachte “plofbank” met grote kussens zul je altijd vinden in deze stijl. Je creëert ruimtes waar je veel tijd met elkaar wil doorbrengen. Ook een authentieke houten eettafel en robuuste buffetkast passen goed in deze landelijke sfeer. Het kleurenpallet is neutraal en rustig voor het oog. Rustieke kaarsen maken het plaatje compleet. Deze kun je plaatsen in lantaarns of gezellig met elkaar op een groot plateau.

Wat ook in de landelijke woonstijl steeds populairder is geworden is rotan. Rotan zien we bij bohohemian interieurs, de ibiza stijl, retro meubilair… het geliefde materiaal heeft ook een positie veroverd in de harten van de liefhebbers van de landelijke stijl. Rotan zien we terug in manden, dienbladen en meubels.

Sfeervolle landelijke kleurstellingen

De basis van de landelijke woonstijl bevat veel natuurlijke kleuren. Een ton-sur-ton pallet aan naturel- en aardetinten maakt een rustig en warm geheel. Denk hierbij aan wit, lichtgrijs, beige, zandkleur, taupe, lichtbruin en het wat donkerdere warme grijs. Binnen deze woonstijl past de matte wandverf het best. Er zijn ook veel betonlook soorten verf in deze kleuren, die zorgen voor een natuurlijke schakering van kleur. Bovendien heeft dit van nature een mooie matte afwerking. Wil je graag een accentkleur toepassen zoek dan naar matte ‘vintage’ pasteltinten, zoals oudroze of jade groen. Dit kleurpallet past uiteraard uitstekend bij hout. Een houten vloer en meubilair. We zien veel robuust hout soms afgewerkt met een witte of whitewash finish.

Zachte materialen

De gezelligheid van de landelijke woonstijl komt ook door de zachte materialen en het gebruik van stof. Lange gordijnen, een linnen bank en groot kleed. De ruimte ademt warmte. Ook in de decoratiematerialen zoeken we naar aaibare stoffen. Ribstof sierkussens, (meerdere) wollen plaids en een kunst dierenvachtje.

10 tips voor een landelijk interieur

  1. Kies voor meubilair met een ronde afwerking.
  2. Als het mogelijk is: plaats een sfeervolle openhaard met daarnaast wat gestapelde houtblokken.
  3. Het klassieke fornuis. De keuken is het hart van het huis.
  4. Plaats een vaas met droogbloemen of satijnen bloemen.
  5. Draagbalken? Laat ze zien. Het liefst in originele robuuste vorm.
  6. Vervang de scharnierdeur door een echte barndeur aan een robuuste stalen rails.
  7. Accessoires. Dat mag best een grote mix-en-match zijn van decoratiematerialen.
  8. Combineer natuurlijke materialen. Dit geeft verschil in textuur.
  9. Een buffetkast is in deze woonstijl een must-have.
  10. Robuuste accessoires en aankleding? Kies voor zink!

Neem contact op

Ben je klaar voor een landelijk interieur waar je je direct in thuis voelt? Onze stylisten staan voor je klaar; van een vrijblijvend advies, tot compleet maatwerk interieur. 

Meer informatie over interieur advies.

Past de landelijke woonstijl niet bij jou?

Bekijk meer stijlen op onze inspiratie pagina’s.