De Moderne Woonstijl

juni 12, 2020
Woon expertise

Eenvoud, elegantie, strakke lijnen en ruimtelijkheid. Een modern interieur is functioneel en wordt gekenmerkt door minimalisme. De uitstraling is luxe en door gebruik te maken van strakke vormen lijkt de ruimte optisch groter. Aan de basis van deze stijlvolle inrichting staat altijd een doordacht design.

Materialen en kleuren

Bij een modern interieur zien we vaak een neutraal kleurenpallet. De basis van zwart en wit wordt veelal aangevuld met een zachte zandkleur en/of een variatie aan grijs. Van het lichte muisgrijs tot het donkere antraciet; de moderne woonstijl biedt zijn eigen variant op 50 tinten grijs. Een uitgesproken accentkleur, zoals oker of petrol kan voor variatie zorgen. De kleur wordt subtiel verwerkt in bijvoorbeeld sierkussens en accessoires.

Qua materialen wordt bij een modern interieur vaak gewerkt met gladde monochrome materialen, zoals hoogglans lak, chroom, zwart metaal, glas, leer en beton.

Modern wonen

De kunst van eenvoud en de luxe door formaat. Het moderne interieur bestaat vaak uit meerdere grote meubels. Een ruime strakke hoekbank, een langgerekt dressoir en groot kunstwerk. Dit interieur ademt de sfeer van een loft in een metropool.

Overigens werkt deze woonstijl ook uitstekend in kleinere ruimtes. Het formaat en de eenvoud zorgt er juist voor dat de kamer groter lijkt. Een truc die hierbij ook vaak wordt toegepast is het gebruiken van zwevende kasten, waardoor je meer vloeroppervlak ziet.

Overigens hoeven niet alle meubels rechthoekig te zijn. Contrast zoeken in vorm is mogelijk door bijvoorbeeld een ruime ovale tafel te plaatsen of ronde wanddecoratie.

Blikvangers

Het minimalisme in het interieur maakt het uitermate geschikt om gebruik te maken van blikvangers. Kies hierbij het liefst voor enkele objecten, zodat de eyecatcher ook echt in het oog springt. Een voorbeeld bij de zithoek kan een gekleurd fauteuil zijn of kleurrijk kunstobject. Boven de eettafel past een grote designlamp.

Een modern interieur gezellig maken

Met enige regelmaat wordt ons de vraag gesteld hoe een modern interieur gezellig gemaakt kan worden. Er is een angst dat de simplistische woonstijl koud of kil kan voelen.

Warmte en gezelligheid in huis creëren bij de moderne inrichting kan op verschillende manieren, zoals:

  • slimme verlichting in (dimbaar) warm wit.
  • contrast zoeken in materialen. Combineer bijvoorbeeld een betonnen vloer met een groot stoffen karpet of zware stoffen gordijnen.
  • gebruik te maken van hout. Het robuuste en knoestige hout past niet in deze woonstijl, maar het strak afgewerkte gladde hout is de ideale match.
  • grote groene planten
  • een openhaard geeft letterlijk warmte en is in elke woonstijl een gegarandeerde sfeermaker

Past de moderne woonstijl niet bij jou?

Bekijk meer stijlen op onze inspiratie pagina’s.