De Vintage of Retro Woonstijl

juni 30, 2020
Woon expertise

We gaan terug naar de jaren ’50, ’60 en ’70 voor die echte retro vibe. Deze veelzijdige woonstijl combineert vrij eenvoudig met veel andere woonstijlen. Ben je nog niet klaar om een stap in de tijdmachine te zetten, dan is het uiteraard ook mogelijk enkele vintage elementen toe te passen. Ronde vormen, warme tinten, prints, oud en nieuw. Bij de retro woonstijl is het tijd voor een heuse mix & match! 

Meubels in de woonstijl Retro

Het meubilair van opa en oma is terug van weggeweest en is nu wellicht gewilder dan het destijds was. Warm houten meubilair met slanke ronde pootjes, bolvormige verlichting en een zachte corduroy bank. Een variatie aan kleinere bijzettafeltjes met verschillende cactussen ter decoratie. Bij de vintage woontrend is er in een ruimte veel te beleven. Kleuren en prints worden met durf gecombineerd. Diezelfde creativiteit zien we ook in decoratiematerialen, waarbij veel wordt gewerkt met unieke items. Wat de jaren 60 ook een opmars maakte en tegenwoordig niet aan een retro inrichting mag ontbreken is rotan.

Vintage planten voor de finishing touch

  • sanseveiria (vrouwentong)
  • monstera
  • cactus
  • Franse geranium

Retro kleuren

Het kleurenpallet in de retro woonstijl is behoorlijk divers. De meest gebruikte combinatie is het ton-sur-ton pallet van okergeel, sinaasappel oranje tot donkerbruin. Al deze kleuren staan ook prachtig bij warm houten meubilair en leer.

De moderne variant op de retro woonstijl bevat vaak een combinatie van wit, zacht blauw en mosgroen. Deze koele kleuren geven de ruimte een frisse look.

Wat mag er niet ontbreken in een retro interieur?

Er zijn een aantal items die het altijd goed doen binnen de vintage woonstijl, namelijk:

  1. grafische prints. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sierkussens, behang, gordijnen en karpetten.
  2. iets ouds. Het is de hoogste tijd om de rommelmarkt of kringloopwinkel te bezoeken voor de finishing touches op jouw retro interieur. Het mixen van een nieuw dressoir met een echte oude platenspeler staat perfect.
  3. hout. Houten vloer, de open wandkast, salontafel en armleuningen van de stoel. In een retro interieur komt veel warm gekleurd hout voor, zoals eiken.

Inspiratietips voor een retro woonstijl.

De uitgebreide collectie van DCRT stijlvol wonen bevat zeer veel producten die in deze woonstijl passen. Bekijken onze accessoires en meubels of bezoek onze digitale stijlstudio’s en shop de retro look. Je kan er ook voor kiezen om contact op te nemen met een van onze stylisten om vrijblijvend advies te vragen over uw retro woonstijl wensen.

Past de vintage of retro woonstijl niet bij jou?

Bekijk meer stijlen op onze inspiratie pagina’s.